Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2007

Φωτεινή Δάρρα - Χίλια Μάτια (Cd-Single)Σαν μια πρώτη γεύση από το επικείμενο προσωπικό της LP η Φωτεινή Δάρρα εκδίδει ένα single με τρία τραγούδια, Το “Χίλια Μάτια”, το “Αγάπη Θάλασσα” και το “Αντίο Αγάπη”.

Η Φωτεινή Δάρρα, σημαντική νέα φωνή στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, προτείνει έναν πρωτότυπο ήχο στο κεντρικό ρεύμα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Το “Χίλια Μάτια” σαν σύνθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί περιέχει στην πρωτότυπη συνταγή του μουσικές διαδικασίες που σήμερα διαβάζονται σαν “ράπ” αλλά έτσι όπως αυτές προϋπήρξαν στην λαϊκή ιταλική παράδοση (ίσως φερμένες από την Αφρική). Γύρω από αυτή την τεχνική, που μελωδικά διαφέρει βέβαια από την ράπ, περιφέρονται ήχοι της Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Μικράς Ασίας, Αραβίας και Βαλκανίων σε ένα συμπαγές διονυσιακό ηχητικό τοπίο.

Το single “ΧΙΛΙΑ ΜΑΤΙΑ” είναι και μια πρόγευση και του ύφους των παραστάσεων που θα δώσει τον Φεβρουάριο στο Polis Stage η πολυσύνθετη καλλιτέχνις Φωτεινή Δάρρα. Παραστάσεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η ερμηνεύτρια θα παρουσιαστεί στο κοινό σε μη συναυλιακό χώρο γιά πρώτη φορά.


Tracklist
01 Χίλια μάτια
02 Αγάπη θάλασσα
03 Αντίο αντίο αγάπη

Μικρούτσικος Θάνος - Πριν από τους 7 Νάνους


Ο Θάνος Μικρούτσικος από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, που μας παρουσίασε αυτό το καταπληκτικό τραγούδι «Οι εφτά νάνοι στο s/s Cyrenia» σε ποίηση του Νίκου Καββαδία, ξεκινούσε πάντα την εκτέλεση μ’ ένα μικρό αυτοσχεδιασμό. Σιγά σιγά ο αυτοσχεδιασμός μεγάλωνε και μαζί του και η διάρκεια του τραγουδιού που φτάνει πια στα 11 με 12 λεπτά.

Στο CD περιλαμβάνονται εννέα εκπληκτικοί αυτοσχεδιασμοί - εισαγωγές του Θάνου Μικρούτσικου στους «7 νάνους». Αυτοσχεδιασμοί με ηλεκτρικό πιάνο, εννέα ξεχωριστές εισαγωγές στο αγαπημένο τραγούδι, παρμένες από τις περσινές εμφανίσεις του στο «Σταυρό του Νότου». Κάθε μία και μια διαφορετική ιστορία, με τον συνθέτη - ερμηνευτή να αυτοσχεδιάζει ανακαλώντας αγαπημένα πρόσωπα, στιγμιότυπα και εικόνες.

Tracklist
1 ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ (15/1/07)
2 ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ (25/12/06)
3 ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Place des Vosges (9/1/07)
4 ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ (4/12/06)
5 ΣΤΗ ΣΕΣΙΛ (26/12/06)
6 ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ (20/11/06)
7 ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΡΑΤΟΥ 33 (16/1/07)
8 RUE DU VIADUC ΜΕ ΤΟΝ HENRI TO '82 (7/11/06)
9 ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ (18/12/06)

Μικρούτσικος Θάνος - Έργα για φλάουτοΤο cd κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από την Legend - Classics και περιέχει τρία έργα για σόλο φλάουτο, εκτελεσμένα από την εκπληκτική Πολωνέζα φλαουτίστα Ivona Glinka.

Πρόκειται για τα έργα:

"Όπερα για έναν" (1984), έργο για ένα εκτελεστή πάνω σε κείμενο του Γιώργου Μανιώτη το οποίο ο συνθέτης το κατατάσσει στο είδος του Μουσικού Θεάτρου.

"Μια μουσική ιστορία για μια φλαουτίστρια" (2004) γραμμένο για την Ivona Glinka και αφιερωμένο σ' αυτήν.

"Κόσμος χωρίς ταξιδιώτες" (2007), βασισμένο στην ομόνυμη ποιητική συλλογή του του Πατρινού ποιητή Γιώργου Κοζία με αφηγητή τον Δημήτρη Παπανικολάου.


Tracklist
1 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΒΟΫΤΣΕΚ
2 MIRAVALLE
3 ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ!
4 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ
5 A MUSIC STORY FOR A FLUTIST
6 OPERA FOR ONE
7 Ι. ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ
8 ΙΙ. ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΝΤΥΝΕΤΑΙ
9 ΙΙΙ.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ...ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΟΞ
10 IV.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
11 V.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΘΥΜΑΤΑΙ...
12 VI....ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ
13 VII.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
14 VIII.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
15 IX.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΧΟΡΕΥΕΙ
16 X.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ
17 XI.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ
18 XII.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ
19 XIII....ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ
20 XIV.ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Raining Pleasure - Who's gonna tell Juliet?To ελληνικό συγκρότημα ''Raining Pleasure'' επιστρέφει με τη νέα του δουλειά σε αγγλικό στίχο.
Το νέο άλμπουμ των Raining Pleasure λέγεται "Who's gonna tell Juliet?", περιέχει 12 τραγούδια
Το πρώτο single είναι το "You are not Young Anymore" και είναι το δεύτερο κομμάτι που θα ακούσουμε από το άλμπουμ. Ήδη έχουμε ακούσει το "Love was just a girl", που είχε κυκλοφορήσει στα πλαίσια της προώθησης του Coca Cola Soundwave.
Στο άλμπουμ, το κομμάτι θα υπάρχει σε ελαφρώς διαφορετική εκτέλεση.
Οι νέοι Raining Pleasure δείχνουν πιο "σκληροί", πιο κιθαριστικοί, χωρίς την -πιο- έντονη pop χροιά που τους έδινε ενδεχομένως η συνεργασία με τον Coti K.

Tracklist
1. Breath in - Breath out
2. You are not young anymore
3. Flamenko
4. Stains on the wall
5. God is pregnant
6. Who's gonna tell Juliet
7. Run to the disco
8. Love was just a girl
9. Game over
10. Stay
11. Our father
12. Rainbow

Αντζελα Δημητρίου - Τα 'δα ΟλαΗ Άντζελα Δημητρίου μετά την θριαμβευτική πορεία του χρυσού cd single «Αχ Πατρίδα μου» επιστρέφει μ' ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που κυκλοφόρησε από την EXIS MUSIC με τον αλληγορικό γενικό τίτλο «Τα 'δα όλα...». Μια Άντζελα Δημητρίου που θα μας φέρει στο μυαλό ,τις παλιές συγκινητικές στιγμές από την μεγάλη σταδιοδρομία της, οι οποίες εκφράζονται σήμερα με σύγχρονες μουσικές προτάσεις που θα μας ταξιδέψουν ... Την παραγωγή του νέου άλμπουμ, που μόλις κυκλοφόρησε, επιμελήθηκε ο Νεκτάριος Μπήτρος, ο οποίος υπογράφει και τους στίχους. Ένα cd-έκπληξη που περιέχει συνθέσεις σημαντικών δημιουργών όπως: Σταμάτης Γονίδης, Θέμης Αδαμαντίδης, Ανδρέας Μέξας, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Νίκος Γεωργόπουλος ,Μάνος Διόλατζης, Χρόνης Ιερόπουλος, Άρης Μάρκου και Γιάννης Φουστέρης.........

Track List


01 - ΤΑ' ΔΑ ΟΛΑ
02 - ΣΕ ΜΙΣΩ
03 - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ
04 - ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΕΝΟ
05 - ΜΙΑ ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ ΑΓΑΠΗ
06 - SEVIYORUM - ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΛΙΩΝΩ (Ντουέτο με τον Tolga Futaci)
07 - ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΞΑΝΑ
08 - ΕΓΩ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
09 - ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ (Ντουέτο με τον Στέλιο Ραζή)
10 - ΜΕ ΜΑΛΩΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ
11 - ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ
12 - ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ Σ' ΑΓΑΠΩ
13 - ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙΣ
14 - ΕΛΑ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ
15 - ΜΕ ΕΝΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΣΚΟΠΟ