Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΣΤΟΡΙΔΟΥ - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ


Είναι 30 ετών και η περιπέτειά της με τη μουσική, μας κάνει να τη γνωρίσουμε.
Η αγάπη της για το τραγούδι την σπρώχνει πρώτα στο Ωδείο Φ. Νάκας για τα θεωρητικά της μουσικής. Μετά σπουδάζει κιθάρα και στη συνέχεια κάνει μαθήματα φωνητικής με την Julie Masino, την Solomon Caren και κατασταλάζει στην Λουκία Φρατσέα.
Η στιχουργική καλεί το δημιουργικό της πνεύμα και πρωτοεμφανίζεται με αυτή την ιδιότητα στο Α' ανανεωμένο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης (2005) με το "Τραγούδια παλιά" σε μουσική και ερμηνεία Τάσου Χαρανιά. Το τραγούδι διακρίνεται.
Συνεχίζει και γράφει στίχους βιωματικούς, στιγμές αληθινές που τις ζυμώνει με την φαντασία της και πλάθει ιστορίες. Τις κάνει τραγούδια και τις τραγουδά.
Είναι πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδοποιός - είδος που σπανίζει.
Με τον δίσκο της "Καινούργιο σπίτι" που κυκλοφορεί από τη ΛΥΡΑ, μάς χαρίζει 12 τραγούδια - γυναικείες ιστορίες που φωτογραφίζουν αποσπάσματα από τη ζωή της και τη ζωή της γενιάς της.
Ένα πραγματικό στεγαστικό δάνειο γίνεται η αφορμή για να μας παρασύρει η Μαστορίδου στις δικές της νυχτερινές ιστορίες, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον μας 12 φορές, όσα και τα τραγούδια.
Χτίζει ένα καινούριο σπίτι, το χρωματίζει, το επιπλώνει και σαν καλή οικοδέσποινα μάς καλεί να μας φιλοξενήσει.
Στο δίσκο συμμετέχει φιλικά η Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε, τραγουδώντας το "Άνοιξη θα μπει". Στο τραγούδι "Εύα και χώμα" τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Σταθόπουλος.
Την επιμέλεια παραγωγής έκανε ο Άγγελος Σφακιανάκης. Την ενορχήστρωση ο Βαγγέλης Σπανακάκης. Είναι μια παραγωγή του 'Μικρού ήρωα' για τη Λύρα.


Tracklsit:
01 - ΕΣΥ
02 - ΠΕΣ ΠΩΣ ΜΕ ΘΕΣ
03 - ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ
04 - ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΜΠΕΙ (Τζώρτζια Κεφαλά)
05 - ΕΤΩΝ 30
06 - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ
07 - ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ
08 - ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΟΥ
09 - ΗΡΘΕΣ ΠΑΛΙ
10 - ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΘΕΟΣ
11 - ΕΥΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑ
12 - ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΠΛΑ