Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Imam Baildi - Imam Baildi



Aν το όνομα του σχήματος και ο τίτλος του album προκαλούν την περιέργειά σας το άκουσμα των τραγουδιών θα το καταφέρουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί οι Imam Baildi είναι περισσότερο ένα ιδιαίτερο project παρά ένα συγκρότημα. Είναι το αποτέλεσμα των πειραματισμών του Ορέστη και του Λύσανδρου Φαληρέα πάνω σε παλιούς και καινούργιους ήχους.

Δέκα χρόνια πειραματισμού... 10 τραγούδια που καταφέρνουν να κινηθούν αριστοτεχνικά και με εξαιρετική αρμονία ανάμεσα στις κλασικές φόρμες και την ηλεκτρονική μουσική. Με αυτόν τον τρόπο το σχήμα καταφέρνει να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα.
Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για δύο πολύ νέα παιδιά που ουσιαστικά ο πειραματισμός ξεκίνησε σε εφηβική ηλικία. Βεβαίως όλα έχουν την αιτία τους. Παιδιά του Γρηγόρη Φαληρέα, ο Ορέστης και ο Λύσανδρος γεννήθηκαν και μεγάλωσαν με τις καλύτερες μουσικές του κόσμου.

Στα επτά από τα τραγούδια του album οι Imam Baildi αντλούν υλικό από το παρελθόν και καταφέρνουν να φέρουν αυθεντικές εκτελέσεις στο σήμερα διατηρώντας, ωστόσο, όλη τη συγκίνηση του πρώτου ακούσματος. Tραγούδια σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών όπως το «Η ζωή μας είναι λίγη» με τη φωνή της Σοφίας Βέμπο, το «Δε θέλω πια να ξαναρθείς» με τη φωνή του Μανώλη Χιώτη και της Μαίρης Λίντα, «Το Μινόρε της Αυγής», «Τα ξένα χέρια» του Βασίλη Τσιτσάνη, το «Ντυμένη σαν Αρχόντισσα», το «Πόσο λυπάμαι» με τη φωνή της Σοφίας Βέμπο, αλλά και «Ο πασατέμπος» με τη φωνή της Ιωάννας Γεωργακοπούλου και του Μανώλη Χιώτη, που το δίχως άλλο θα ξεχωρίσει

Στο album «Imam Baildi» συμπεριλαμβάνονται επίσης και τρία ορχηστρικά κομμάτια του Ορέστη και του Λύσανδρου Φαληρέα.

Tracklist:
01. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ
02. ΔΕ ΘΕΛΩ ΠΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ
03. SAMBA CLARINA
04. Ο ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ
05. COMELY
06. ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ
07. ΤΑ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ
08. ΝΤΥΜΕΝΗ ΣΑΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ
09. ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΜΑΙ
10. ΣΟΥΣΤΑ


Υ.Γ.
Τα remix των παλιών ελληνικών κομματιών (Track: 2,3,4 & 9) ήδη παίζονται σε clubs στο Λονδίνο, Παρίσι και Βαρκελώνη!!!