Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Φωτεινή Δάρρα - Χίλια Μάτια (Cd-Single)



Σαν μια πρώτη γεύση από το επικείμενο προσωπικό της LP η Φωτεινή Δάρρα εκδίδει ένα single με τρία τραγούδια, Το “Χίλια Μάτια”, το “Αγάπη Θάλασσα” και το “Αντίο Αγάπη”.

Η Φωτεινή Δάρρα, σημαντική νέα φωνή στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, προτείνει έναν πρωτότυπο ήχο στο κεντρικό ρεύμα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Το “Χίλια Μάτια” σαν σύνθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί περιέχει στην πρωτότυπη συνταγή του μουσικές διαδικασίες που σήμερα διαβάζονται σαν “ράπ” αλλά έτσι όπως αυτές προϋπήρξαν στην λαϊκή ιταλική παράδοση (ίσως φερμένες από την Αφρική). Γύρω από αυτή την τεχνική, που μελωδικά διαφέρει βέβαια από την ράπ, περιφέρονται ήχοι της Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Μικράς Ασίας, Αραβίας και Βαλκανίων σε ένα συμπαγές διονυσιακό ηχητικό τοπίο.

Το single “ΧΙΛΙΑ ΜΑΤΙΑ” είναι και μια πρόγευση και του ύφους των παραστάσεων που θα δώσει τον Φεβρουάριο στο Polis Stage η πολυσύνθετη καλλιτέχνις Φωτεινή Δάρρα. Παραστάσεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η ερμηνεύτρια θα παρουσιαστεί στο κοινό σε μη συναυλιακό χώρο γιά πρώτη φορά.


Tracklist
01 Χίλια μάτια
02 Αγάπη θάλασσα
03 Αντίο αντίο αγάπη

2 σχόλια:

TzAtZiKiS (no onion) είπε...

Φωναρα......Απλα φωναρα........B-D

Ανώνυμος είπε...

Μόλις είδα το video clip στο MAD!!

Η γυναίκα είναι καταπληκτική, ΠΡΕΠΕΙ να κάνει μεγάλη καριέρα! Της αξίζει!


Της εύχομαι τα καλύτερα πραγματικά!

* Πρώτη φορά με μάγεψε (εκτός εισαγωγικών) με το "Φεύγα"... τι να λέμε τώρα...