Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΖΩΗ - Tanguera


Ταγκό, ζωή, πάθος, έρωτας, δύναμη, ελευθερία, επικοινωνία, επιθυμία. Μελωδίες, στις οποίες κυριαρχεί ο ήχος του ακορντεόν, που πηγαινοέρχεται στα χέρια της Ζωής, η σημαντικότερη ίσως δεξιοτέχνης αυτού του οργάνου στην Ελλάδα. Ο τρόπος που το κρατάει, η δύναμη που βγαίνει από τα μάτια της, το σφικτό αγκάλιασμα μελωδίας και μουσικού. Κλείστε τα μάτια και φαντασθείτε ότι είσαστε στην συναυλία, θα νοιώσετε όπως εμείς.
Από τα δικά της χέρια, ζωντανεύουν τα θέματα των Carlos Cardel «Por Una Cabeza» γνωστό ως «άρωμα γυναίκας», Astor Piazzolla «Libertango», Βασίλη Τσιτσάνη «Σεράχ», Σταμάτη Κραουνάκη «Τρίτο Στεφάνι», John Williams «Schindlers List», Richard Galliano «Valse ‘a Margaux», Petru Guelfucci «Corsica», The Beatles «Αnd I Love Her», τα λατινοαμερικάνικα ιδιώματα και τα παραδοσιακά των Ελλήνων. Οι Senso Latino, ένα γκρουπ από εξαιρετικούς Έλληνες και Κουβανούς μουσικούς, αποτέλεσαν την βάση για τα περισσότερα κομμάτια του άλμπουμ, για να έρθουν στην συνέχεια μουσικοί από Αργεντινή, Γερμανία, Ρουμανία και Αρμενία και άλλων εθνοτήτων, συνθέτοντας ένα ομοιογενές άκουσμα με 21 συνθέσεις σε ρυθμούς «Latin, Tango, Bossa, Samba, Rumba, Valse και Swing» καθώς και τρία συμφωνικά. Ένα «άρωμα» Ζωής

Tracklist:
1 LAGRIMAS NEGRAS
2 ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ
3 TANGUERA
4 LIBERTANGO
5 CORSICA
6 ΣΕΡΑΧ
7 POR UNA CABEZA
8 SUR LOS SUENOS
9 LA VALSE A MARGAYX
10 VERANO PORTENO
11 TANGO POUR CLAUDE
12 CHRISTOPHER'S BOSSA
13 AND I LOVE HER
14 ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ
15 ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΛΙΩΝΩ
16 GECIYOR BIZDEN DE
17 ΔΙΑΛΟΓΟΣ
18 OBLIVION
19 SCHINDLERS LIST
20 ΑΝΤΙΓΟΝΗ
21 TANGUERA (Mix)

ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ & ΠΑΝΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑΣ - ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ Cosmos


«Παράξενος Κόσμος» είναι ο τίτλος του καινούργιου δίσκου, του συνθέτη και τραγουδιστή Πάνου Φορτούνα και της Σωτηρίας Λεονάρδου.

Ο Bob Dylan είναι κατά κάποιο τρόπο o «Νονός» αυτού του δίσκου, καθώς ενέκρινε τη διασκευή στο βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι του "Things have changed" σε ελληνικούς στίχους του Πάνου Φορτούνα, από όπου προέκυψε και ο τίτλος του CD.

Η Σωτηρία Λεονάρδου, μια ιδιαίτερη καλλιτέχνης, που δεν έπαψε ποτέ να αναζητά νέους τρόπους έκφρασης, στον «Παράξενο Κόσμο» δίνει ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό στίγμα. Ανατρέπει όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για εκείνη και με τη μοναδική φωνή της μας μεταφέρει σε ατμόσφαιρες ROCK, BLUES & ETHNIC που είναι και αυτές που χαρακτηρίζουν τον δίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή των ηθοποιών Ηλία Λογοθέτη και Γεράσιμου Γεννατά στο τραγούδι «ο Δήμαρχος», που είναι μελοποίηση στίχων του Γεωργίου Σουρή από τον Πάνο.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 12 τραγούδια- ιστορίες, με πρωταγωνιστές ήσυχους ανθρώπους με ανήσυχα μυαλά.

Και φυσικά όσοι έχετε την "άνεση" αγοράστε αυτόν τον δίσκο που κυκλοφορεί από ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία, την Minotaur records και διανέμεται από το "Μουσικό Ταχυδρομείο", Ικονίου 71, Ν. Σμύρνη.