Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Χρήστος Σίκκης - Φύσα, βοριά μου



Ο Κύπριος μελετητής της παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιστής Χρήστος Σίκκης, συγκέντρωσε και ερμηνεύει σε αυτό το άλμπουμ 14 παραδοσιακά τραγούδια κυρίως από τη Μικρά Ασία και τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη και την Κύπρο, καθώς και το ομότιτλο Νορβηγικό τραγούδι που ήρθε στην Κύπρο και την Ελλάδα στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Στο άλμπουμ θα ακούσετε τραγούδια όπως τα: 'Φύσα βοριά μου', 'Η μέρα έχει βάσανα', 'Έλα να φιληθούμε', 'Παραπονιάρικό μου', 'Τι σε μέλλει εσένανε', 'Πώς να κατέβω στο γυαλό', 'Τα παιδιά της γειτονιάς σου' αλλά και άλλα που φέρνουν τη μυρωδιά του θαλασσινού αγέρα!


Τracklist:

01 Φύσα, βοριά μου (Λαϊκό Νορβηγικό τραγούδι)
02 Η μέρα έχει βάσανα (Αρχάγγελος Ρόδου)
03 Έλα να φιληθούμε (Σκύρος)
04 Παραπονιάρικό μου (Μικρά Ασία)
05 Τι σε μέλει εσένανε (Μικρά Ασία)
06 Αφήνω γεια στη γειτονιά (Τραγούδι του γάμου)
07 Όσο βαρούν τα σίδερα (Κρήτη)
08 Πως να κατέβω στο γιαλό (Δωδεκάνησα)
09 Η Πεγειώτισσα (Οργανικό Κύπρου)
10 Το τραγούδι του Διγενή (Ακριτικό Κύπρου)
11 Σίνα (Μελί Καππαδοκίας)
12 Τα παιδιά της γειτονιάς σου (Μικρά Ασία)
13 Αμανές μινόρε (Σμύρνη - Μικρά Ασία)
14 Αν βουληθώ (Μουσική: Μίμης Πλέσσας - Στίχοι: Παραδοσιακοί Κύπρου)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Ο Γιώργος Σχοινάς έρχεται να μας συστηθεί δισκογραφικά με ένα CD Single που φέρει το όνομά του, και κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία "IMPACT".

Η νέα του δισκογραφική δουλειά περιλαμβάνει μια υπέροχη μπαλάντα με τίτλο «Σου ομολογώ» η οποία φέρει την υπογραφή του ίδιου του καλλιτέχνη. Το τραγούδι που ανοίγει το δίσκο, είναι ένα ρυθμικό κομμάτι με τίτλο «Δεν υπάρχει καλημέρα» που έγραψε ο Λουκάς Καλομοίρης σε στίχους του Εύριπου, και έχει αρχίσει να ακούγεται ήδη από τα ραδιόφωνα. Τα άλλα δύο τραγούδια του Single αποτελούν το πολύ δυνατό ζεϊμπέκικο με τίτλο «Οι άγγελοι δεν έχουνε καρδιά» και τέλος το τσιφτετέλι ''Εσύ θα με τρελάνεις''

Tracklist:

01.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
02.ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ
03.ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΡΔΙΑ
04.ΕΣΥ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ