Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

ΣΑΚΗΣ ΔΑΡΑΣ - ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ (cd single)


Νέα δισκογραφική δουλειά του Σάκη Δάρα με 4 νέα τραγούδια και γενικό τίτλο '' έτσι απλά '' ... Κυκλοφορεί από την vasipap !

Tracklist:
01. ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΕ
02. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ
03. ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ
04. ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ

Catelouso & Lyrae Cantus - Sinaxis


Μία συλλογή μουσικής και τραγουδιών ειδικά γραμμένη για αναγεννησιακά λαούτα, βιόλες ντα γκάμπα και φλάουτα με ράμφος.

Με αφορμή την επαναλειτουργία της παλαιάς εκκλησίας της Παναγίας «Κοντελετούς» στο Λιβάδι, μετά από πολυετείς εργασίες συντήρησης, ο Κυθήριος συνθέτης Παναγιώτης Λευθέρης - «Κατελούζος», έγραψε ένα «ιδιόμορφο» έργο για να αποδώσει φόρο τιμής στις γενιές του Κυθηραϊκού παρελθόντος, στους προγόνους του που έζησαν, μόχθησαν και θάφτηκαν στην ίδια αυτή γη.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια βγήκε το έργο Σύναξις, μια συλλογή μουσικής και τραγουδιών ειδικά γραμμένη για τα «παλαιά» όργανα (αναγεννησιακά λαούτα, βιόλες ντα γκάμπα και φλάουτα με ράμφος) και τις εκπληκτικές χορωδιακές φωνές των Lyrae Cantus και γράφτηκε κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2004 κατά την διάρκεια των εργασιών συντήρησης του ναού.
Η γοητεία του χώρου και των ανθρώπων του, που εδώ και αιώνες ακολουθούν τους ίδιους κύκλους ζωής, συνθέτοντας ένα μικρόκοσμο στημένο πάνω στον πετρώδη λόφο, βρήκε τρόπο έκφρασης μέσα από τα ηχοχρώματα των παλαιών οργάνων και τις φωνές του συνόλου μεσαιωνικής μουσικής Lyrae Cantus, καθώς και στην αντίθεση που δημιουργεί το νοσταλγικό δέος των Κυθηρίων ποιητών και η αδυσώπητη λήθη που ξεδιπλώνεται μέσα από τα κείμενα της Αγίας Γραφής.

Tracklist
1 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ κεφ.θ', 5
2 ΕΚ ΝΥΧΤΟΣ ΟΡΘΡΙΖΕΙ
3 ΚΑΙ ΘΕ ΝΑ ΛΕΜΕ
4 ΧΟΡΟΣ Α
5 Η ΣΥΝΑΞΗ
6 ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ
7 ΝΥΦΙΑΤΙΚΟ
8 ΑΓΩΝΙΑ
9 ΙΝΤΕΡΛΟΥΔΙΟ
10 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ κεφ.θ', 7
11 ΧΟΚΕΤΟΥΣ
12 ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΘΡΑ
13 ΧΟΡΟΣ Β
14 ΛΑΓΓΑΔΙΑΝΟ ΝΕΡΟ
15 ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΤΕΝΟΡΟΥ
16 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ 'ΣΑΙ
17 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ κεφ.γ', 1
18 ΟΙ ΤΑΦΟΙ
19 ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΡΑΜΜΑ
20 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ 'ΣΑΙ (bonus track)