Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Αρτεμης Ευθυμης - O Διαλεχτος της αρνησης και ο ακριβογιος της πιστης





Λίγα λόγια για το cd και τους καλλιτέχνες



O Διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός της πίστης είναι ο τίτλος του νέου πολυαναμενόμενου LP από τους Α/Ε (Αρτέμη/Ευθύμη), το οποίο κυκλοφορεί στις 5 Σεπτεμβρίου από τη Heaven, εγκαινιάζοντας έτσι τη συνεργασία τους με την εταιρία.‘Ο Διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός της πίστης’ –ο ιδιαίτερος τίτλος, σύμφωνα με την παράδοση των Α/Ε, έχει ληφθεί από το ποίημα του Κωστή Παλαμά ‘Ο γκρεμιστής’-περιέχει 12 κομμάτια και είναι ό, τι πιο δυνατό έχουν κυκλοφορήσει στη μουσική τους διαδρομή. 12 κομμάτια, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, εξίσου όμως δυναμικά. Μια μείξη hip hop/ nu metal/ hardcore/big beat/drum ‘n’bass/electronica με έντονα στοιχεία και από την ελληνική μουσική παράδοση στη μουσική και στίχο κυριολεκτικά καταιγιστικό!



Υπάρχει μία νέα μεγάλη ομάδα παραγωγής πίσω από αυτόν το δίσκο. Εκτός από τους Α/Ε που έχουν τον ρόλο των mc’s (ή νεοραψωδών επί το ελληνικότερον αν προτιμάτε), έχει προστεθεί μία ομάδα από dj’s/παραγωγούς και μία ομάδα μουσικών με live όργανα (τύμπανα, κιθάρες, μπάσα) με “βαριά ένσημα” στον χώρο του ελληνικού metal: Λάμπρος Κριτσιμάς (τύμπανα), Δημήτρης Κουτσούκης (κιθάρες), Λεωνίδας Πετρόπουλος (μπάσο), dj MCD και dj Smartie (scratches και παραγωγή) και Έμπνε (παραγωγή).



Το πρώτο ραδιοφωνικό single λέγεται ‘ΡΙΜΕΣ ΑΠ’ ΑΤΣΑΛΙ – ΡΥΘΜΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ’. Επίσης, αποτέλεσε το τραγούδι που ώθησε το συγκρότημα να γυρίσει ένα video clip sto Bios στην περιοχή Γκάζι, όπου μαζεύτηκαν αρκετοί φίλοι του συγκροτήματος για να βοηθήσουν στην πραγματοποιήση αυτού του video clip.
Tracklist
α') Ο Διαλεχτός Της Άρνησης Κι Ο Ακριβογιός Της Πίστης ( εισαγωγή )
β') Όλο Το Ρωμαϊκό
γ') Οι Στίχοι Ποτέ Δε Σταματάνε
δ') Η Αφύπνησις
ε') Μήνυμα
στ') Περσεφόνη
ζ') Έτσι Είναι Γιατί Έτσι Πάει
η') Όσοι Ζωντανοί
θ') Το Ένα Και Το Άλλο
ι') Ρίμες Απ' Ατσάλι-Ρυθμοί Μεγάλοι
ια') Οι Στίχοι Μας Δε Σταματάνε ( Ηλεκτρική Καρέκλα )
ιβ') Σέβας




2 σχόλια:

Slink21 είπε...

TXC Rullllllllzzzzzzzz

kagouras είπε...

dynato cd alla poly mikro !! filoi kante kanena afieroma ston nikolaidi ton mega !!! kali sinexeia !!