Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ - ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ


Μετά από 3 χρόνια αποχής από την δισκογραφία και μετά από τον διπλά πλατινένιο δίσκο «Να σε βλέπω να γελάς» η Άλκηστις Πρωτοψάλτη παρουσιάζει τον καινούργιο της δίσκο. Η καινούργια δουλειά της Άλκηστις ονομάζετε «Στο ωραιότερο σημείο» και περιλαμβάνει 12 καινούργια τραγούδια. Σε κάποια ραδιόφωνα μπορείτε να ακούσετε σε αποκλειστικότητα δύο από τα καινούργια τραγούδια, αλλά ολόκληρος ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου. Οι συντελεστές του δίσκου είναι ο Στάμος Σέμσης, ο Σταμάτης Μεσημέρης, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο Σάκης Τσιλίκης, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Νίκος Μωραϊτης, η Ρεβέκκα Σούση, ο Θάνος Παπανικολάου κ.α. Η έκπληξη όμως του δίσκου είναι η συμμετοχή του Λάκη Λαζόπουλο στους στίχους ενός τραγουδιού. Η φωτογράφιση για το εξώφυλλο του δίσκου έγινε στο Σούνιο και το αποτέλεσμα ακούγεται ότι είναι άκρως εντυπωσιακό. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με εφόδιο και την καινούργια της δουλειά θα ξεκινήσει εμφανίσεις στα τέλη Οκτώβρη στον «Μύλο» στη Θεσσαλονίκη μαζί με το «Τρίφωνο» και τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο. Από τις αρχές Ιανουαρίου το σχήμα θα κατεβεί στην Αθήνα στο «Ζυγό». Εν αναμονή του καινούργιου δίσκου και τα σχόλια δικά σας.


TRACKLIST:
01. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΦΩΣ ΜΑΚΡΙΑ
Γιώργος Παπαποστόλου 4:14
02. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ (ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ MILLENIUM)
Μουσική: Γιώργος Μπουσούνης, Στίχοι: Γιώργος Γκίνης 3:29
03. ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΕΝΟ
Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης, Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου 3:51
04. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Γιάννης Γούνας 3:05
05. ΕΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
Μουσική: Στάμος Σέμσης, Στίχοι: Γιώργος Παυριανός 3:39
06. ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Λάκης Λαζόπουλος 3:30
07. H ΓΗ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης 3:40
08. Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
Μουσική: Ανδρέας Λάμπρου, Στίχοι: Ρεβέκκα Ρούσση 4:05
09. ΠΑΜΕ ΧΑΒΑΗ (ITS A PITY)
Stephenson Vivienne, Top Leander, Baigorry Pierre, Bugnon Jerome, Ελληνικοί Στίχοι: Έλενα Μηλιώκα 4:11
10. ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Γιάννης Γούνας 3:43
11. ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης, Στίχοι: Σταμάτης Μεσημέρης 3:20
12. Σ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ(THEY DONT CARE ABOUT US)
Michael Jackson, Ελληνικοί Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου 3:57

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην Άλκησρη Πρωτοψάλτη.Πέτυχε μια εξαιρετική χημεία ανάμεσα σε νέους βκυρίως αλλά και κάποιους παλιούς δημιουργούς και έβγαλε ένα υπέροχο σιντί που μπορεί να μην έχει σουξέ αλλά έχει υπέροχα τραγούδια με πολύ πολύ ευαισθησία και εκπληκτικούς στίχους(Ανάποδες στροφές).

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι δουλειά κόσμημα.Φώς.Αγάπη για το τόπο.Ταξίδια στο όνειρο.Ανάσα ζωής.Η Πρωτοψάλτη είτε με τεράστιους συνθέτες (Κραουνάκης)στιχουργούς(Νικολακοπούλου)είτε με φρέσκους φτάνει τελικά σε περίφημα αποτελέσματα.Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό.Πάρα πολύ ευαίσθητο και τρυφερό.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια δουλειά.Ήρεμη.Ισσοροπημένη.Γεμάτη νοήματα.Με ευαισθησίες.Με χρώματα.
Να έχει η Πρωτοψάλτη γερό στομάχι γιατί δεν είναι εύκολο αυτό το άλμπουμ.Δεν είναι της μιας χρήσης ούτε του λαϊκού σουξέ.Και να θυμάται πάντα ότι οι πρωτοπόροι και στη Τέχνη δεν ακούνε ποτέ αυτούς που τους περιμένουν στη γωνία για να τους καρφώσουν πισώπλατα.Δύσκολες επιλογές αλλά θαυμάσια τραγούδια δεμένα μεταξύ τους και πάνε γάντι στην εξαίσια φωνή της.Ουφ τα είπα και ελάφρωσα.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα πρόταση και εξαιρετικό άνοιγμα της Πρωτοψάλτη σε νέους δρόμους δημιουργίας.

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω πόσος καιρός πάει που είχα να ακούσω τη θαυμάσια Πρωτοψάλτη τόσο αισθαντική.Τόσο τρυφερή.Τόσο ερωτική.Μπράβο.Ξεχωρίζω δυο τραγούδια(αν και σίγουρα δύσκολο)το Έλα για λίγο του Σέμση-Παυριανού και το Ανάποδες στροφές του Μεσημέρη-Τσιλίκη.

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο.Ήρεμο.Με νόημα.Με φως.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό.Πρώτος ήχος.Το Ανάποδες στροφές του αγαπημένου μου τραγουδοποιού Σταμάτη Μεσημέρη θα αφήσει εποχή.Ακούστε όλο το σιντί.

Ανώνυμος είπε...

Ναί ναί ναί.Ανάποδες και πάλι ανάποδες.Τί αριστουργηματική μπαλάντα έγραψε ο τύπος;αλλά και το Πάμε Χαβάη,η διασκευή του Τζάκσον,Τα κορμιά,το Έλα φια λίγο,Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει και Στο ωραιότερο σημείο πετάνε.Ναί ναί ναί

Ανώνυμος είπε...

Οι Ανάποδες στροφές το Έλα για λίγο και η Τελευταία φορά μαζί με τα Κορμιά κάνουν μεγάλη κατάσταση νομίζω.Θα τα αγαπήσουμε πολύ με την Άλκηστη τη τεράστια ερμηνεύτρια.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου άρεσαν οι Ανάποδες στροφές όπως το έλεγε ο Σταμάτης Μεσημέρης στο Συρμό με ένα πιάνο καλίτερα.Πάντως το σιντί είναι εξαιρετικό.

Ανώνυμος είπε...

Ανάποδες στροφές μια ζωή και δε φτάνει.Τί έγραψε ο άνθρωπος!